Om foreningen

Foreningen ‘En værdig død’ for aktiv dødshjælp i Danmark blev stiftet i TVAvisen af Tom Alsner og nuværende formand Flemming Schollart i 2001.

Her var begge indkaldt til interview om netop aktiv dødshjælp, som led i en kampagne, indledt af bureauet Rubikom. Christine feldthaus var dengang projektleder og med kampagnen blev der sat fokus på området. TVAvisen inviterede Flemming Schollaart og Tom Alsner. I studiet agiterede de to for at aktiv dødshjælp skulle indføres i dansk lovgivning. Journalisten afslutter uventet interviewet med spørgsmålet: Hvad hedder jeres forening? Tom Alsner var en kvik herre, så han svarede hurtigt: ‘En værdig død’, – den direkte oversættelse af Eutanasi.

Siden da har foreningen heddet ‘En værdig død’ og hjemmesiden evd er en forkortelse af de tre ord.

Det er foreningens formål at oplyse og vejlede om begrebet aktiv dødshjælp således at det bliver socialt og etisk accepteret i Danmark.

Det gør foreningen ved at deltage i den offentlige debat og holde foredrag om emnet over hele landet.

Du kan kontakte ‘En værdig død’ her.